Florasca BIO virágföldek.

26 esztendeje forgalmazzuk a FLORASCA BIO virágföldeket Vásárlóink legnagyobb megelégedésére. Ez a termékcsalád Magyarország legrégebben létesült üzemében készül hansági tőzegből a „néhai” Kertészeti Egyetem kiváló tanárainak kutatási eredményei alapján.

Már 2001-ben megkapta a BIO minősítést. Napjainkban már HUNGARIKUM minősítéssel rendelkezik a Florasca termékcsalád. A Florasca ’A’ virágföld savanyú kémhatású / 4,5-5,5 pH/. A Florasca ‘B’ virágföld semleges kémhatású / 5,5-6,5 pH/. A Florasca ‘ C’ virágföld lúgos kémhatású / 6,5-7,5 pH. A Florasca Királytói kertészeti tőzeg savanyú kémhatású /4,8 pH/ BIO tőzeg mészmentes.

A Florasca komposztált BIO marhatrágya szürke marha trágyából készül, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkból származik. A Florasca BIO Cofuna szerves trágya magas tápanyag tartalmú környezetbarát termék. A Florasca Vegasca BIO palántanevelő földkeverék a zöldség- gyümölcs-dísznövény szaporítás és nevelés kiváló összetétellel rendelkező termesztő közege. A FLORASCA vezette be Magyarországon a növények igényének megfelelő A-B-C besorolást, mely „iránytű” a kertészkedőknek, kertészeknek.

Florasca BIO A virágföld

Florasca BIO-A-virágföld

A típusú virágföldet igénylő növények: Anthurium fajok és fajták, Araucaria excelsa, Azalea és Rhododendron fajok és fajták, Bromelia, Calathea fajok, Calceolária herbeohybrida, Camelia japonica, Cyclamen persicum, Erica carnea és fajtái, Fittonia, Hydrangea, macrophylla, Sinningia hybrida, Spathiphyllium, trópusi eredetű páfrányok, örökzöldek.

Florasca BIO B virágföld

Florasca BIO B virágföld

B típusú virágföldet igénylő növények: : Aphelandra squarrosa,Asparagus, Cissus, Chlorophytum, Citrus fajok, Codiaeum variegatum, Cyperus fajok és fajták, Dieffenbachia, Dracaena fajok, Epigremnum aureum, Euphorbia pulcherrima, Ficus, Fuchsia, Hedera,fajok, Hibiscus rosa sinensis, Hoya, kaktuszok, Kalanchoe blossfeldiana, pálmák (2 éves korig), Philodendron, Primula fajok, Saintpaulia ionantha, Scindapsus fajok, Solanum capsicastrum, Yucca,Pelargonium grandiflorium, Cineraria.Fűszer és gyógynövények. Egynyári és balkonnövények. Zöldségfélék.

Florasca BIO C virágföld

Florasca BIO C virágföld

C tipusú virágföldet igénylő növények: : Clivia miniata, cserepes orgona, cserepes rózsa, szegfűfélék, Nerium oleander, pálmák (2 éves kortól), Pandanus fajok, Pelargonium peltatum és Pelargonium zonale, Sansevieria fajok és fajták.

A virágföldek Királytói kertészeti tőzeg, Hansági rostos tőzeg, Hosszúdombi kertészeti tőzeg, Florasca komposztált szürkemarha trágya, Kámán dolomit, homok, kavics, agyag különböző arányú keverékei.

Florasca BIO tóföld

Florasca BIO tóföld

Florasca BIO tóföld a kerti tavakban élő vizinövények számára speciális receptúra alapján készült termék. A növények egészséges fejlődéséhez szükséges anyagokat biztosítja, a virágzó fajok meghálálják használatát.

Florasca BIO kaktuszföld

Florasca BIO kaktuszföld

A Florasca BIO kaktuszföldet a szukkulens növények megbízható földkeveréke. Természetes alkotóanyagai biztosítják a kaktuszféléknek az egyenletes, egészséges fejlődéshez, dús vírágképzéshez szükséges anyagokat. Ajánljuk az Aloe, a Cephalocereus senilis, a Cereus hildmannianus, a Echinocactus grusonii, az Echinopsis chamaecereus, a Ferocactus letisoinus, a Mamillaria sempervivi, a Matucana madisoniorum, a Melocactus glaucescens, az Obregonia denegri,az Opuntia, a Pediocactus peeblesianus,a Rebutia marsoneri fajokhoz.

Florasca BIO Orchidea virágföld

Florasca BIO orchidea virágföld

A Florasca BIO orchidea virágföld a napjainkban népszerű orchidea fajták számára biztosítja a kiváló, speciális talajszerkezetet, tápanyagtartalmat. A kertészkedők gondoskodásával rendszeres, bőséges virágképzést biztosít. A klasszikus „Florasca recept” fenyőkéreg és faszén használatával biztosítja az egészséges, légáteresztő talajszerkezetet.

Phalaenopsis, Dendrobium, Cattleya, Cymbidium, Oncidium és Cambria fajokhoz kifejezetten ajánljuk.