Florasca Vegasca Bio palántanevelő föld.

A Vegasca palántanevelő földkeveréket dísz és zöldségnövények magvetéséhez, palántaneveléséhez, termesztéséhez fejlesztették ki a Kertészeti Egyetemen. Magyarországon az első ipari mennyiségben előállított termesztő közeg volt 1967-ben. Hansági tőzeg, szürkemarha komposzt és egyéb adalékanyagokból készül. Fekete színű, földszagú, apró morzsalékos szerkezetű föld. Legalább 45% szárazanyag tartalmú, legalább 12% szerves anyag tartalmú. Kémhatása 6-7,5 pH. Nem tartalmaznak csírázást, növekedést gátló, mérgező anyagokat, karantén gyom magvakat. Mindezek a tulajdonságok biztosítják, hogy a jó minőségű zöldség és virágmagvakból fejlett, egészséges, sűrű, bojtos gyökérzetű palánták fejlődjenek. 4-6 hétig gyorsan felvehető, elegendő tápanyagot biztosít, enyhén savanyú kémhatású, jó víztartó, levegős közegben.

Florasca Vegasca BIO palántanevelő föld

Florasca BIO Vegasca Zöldségföld 50 l

A Vegasca elsősorban a zöldségtermesztés termesztő közege. Alkalmas tűzdelt és tűzdeletlen, tápkockás, vagy konténeres palánták nevelésére. Zöldségfélék hajtatásában konténeres, tömlős, paplanos termesztési módra. Gyengébb minőségű talajok javítására. Fűmagvetésekor takarásra.

Kiválóan alkalmas magaságyásban, nagyobb termesztőedényben termelt étkezésre felhasznált növények termesztésére, mivel más virágföldekkel szemben igazoltan nem tartalmaz kommunális komposztot, nagyüzemi állattartó telepekről származó szervestrágyát. A kommunális komposzt mivel a városi szennyvízből készül tartalmaz baktériumokat, vírusokat, hormonokat, mosószereket, olajokat, vegyszereket, nehézfémeket. A szervestrágyából készített komposzt pedig vírusokat, baktériumokat, hormonokat, antibiotikumokat. Ezek az anyagok a növény nedvkeringésébe felszívódva, vagy a terméssel érintkezve jelenthetnek veszélyt az emberre.

A termesztett növények maximális teljesítő képessége úgy érhető el, ha megfelelő genetikai adottságú szaporító anyagot használunk optimális környezeti tényezők mellett. Ebben az együtt hatásban fontos szerepe van a minőségi földkeveréknek. A Vegasca Bio palántanevelő földben termesztett növények a kertészeti kísérletek eredménye alapján bizonyítottan 25-30%-al többet teremtek, mint egy átlagos minőségű termőtalajban, amennyiben a fajtának megfelelő tőállomány biztosítva volt. Használatával a termések tömege növekedett, minősége javult. Megfelelő kloridszegény összetett, mikroelemeket tartalmazó fejtrágyázással ezek az eredmények tovább emelkedtek.

A Semiramis kertközpontban Gyöngyösön a legjobb áron vásárolhatja meg a Vegasca Bio palántanevelő földet, melybe ültetve a legtöbb szobai dísznövény is szépen fejlődik.

Palántanevelésnél, termesztésnél mire figyeljünk!

Kedvezőtlen klimatikus viszonyok mellett, amikor kevés a fény, alacsony a hőmérséklet, vontatottá válik a csírázás, kelés, fejlődés, mivel a növény alig vesz fel tápanyagot, életműködése, anyagcseréje lassú. Az optimális vízellátás biztosítása a téli és nyári időszakban kiemelten fontos. A kiszáradás éppúgy tönkreteheti az állományt, mint a túlöntözés. Utóbbi a gyorsan oldódó tápanyagokat is kioldja, tápanyaghiányt generálva.

Mely kockázatoktól nem kell tartania, ha Florasca Bio Vegasca palántanevelő földet használ:

Nincsenek toxikus anyagok a NEBIH által folyamatosan ellenőrzött földkeverékben. A kadmium mérgező fém, mely az ásványi foszfortartalmú műtrágyákban különböző mennyiségben található. Egyes kereskedelmi forgalomban levő szerves trágyák szennyvíziszapból, szerves hulladékból,nagyüzemi állattartásból származó komposztált trágyából készülnek.

Teljesen homogén szerkezetű, több komponensből egyenletesen összekevert, rostált palántaföld, mely apró magvak vetésére is kiváló.

Nem tartalmaz hormonális és más növényvédő szer, gyomírótószer maradványokat más virágföldekkel szemben.

Nem tartalmaz betegségeket, fejlődési rendellenességeket kiváltó vírusokat-baktériumokat-gombákat és rovarokat.