Komposztált marhatrágya a növények tápláléka

A komposztált marhatrágya a növények számára legegyszerűbben, bármelyik évszakban, gazdaságosan és kockázatmentesen kijuttatható tápanyagban gazdag szerves anyag. Jól kezelhető zsákos kiszerelésben kapható a kertészeti árudákban, áruházakban. A különböző gyártók termékeinek minősége, tápanyagtartalma, komposztálási technológiája jelentősen eltér Ahhoz, hogy a Kertbarát ne nyers, vagy alig komposztált marhatrágyát, vagy más szerves anyagokat is tartalmazó komposztot vásároljon, ismernie kell a komposztálás lényegét. Az istállóból, vagy szabadtartásból kikerülő szarvasmarhatrágyát depóniázzák. A trágyában, vagy a környezetben lévő baktériumok és gombák azonnal megkezdik a szerves anyagok lebontását. A bomlás közben keletkező hő felmelegíti a depóniát, ezáltal gyorsul a lebomlás.

A hasznos szervezetek munkájának segítése érdekében évente háromszor átkeverik a komposztot, pótolják az elpárolgott vizet, lazítják szerkezetét, ideális hőmérsékleten tartják. A szakszerű munka eredményeként három-négy esztendő múlva sötét színű, szármaradványokat és idegen anyagokat nem tartalmazó, földszerű, kellemetlen szagoktól mentes komposztált marhatrágya keletkezik.

A gyengébb minőségű marhatrágyafélék kellemetlen szagúak, darabosak, látható szármaradványokat és egyéb anyagokat tartalmaz, tápanyagtartalmuk jóval kisebb. A BIO minősítésű ellenőrzött trágya előnye más termékekkel / kommunális trágya, nagyüzemi telepek trágyája / szemben, hogy nem tartalmaznak kimutatható mennyiségben hormonokat, antibiotikumokat és egyéb a zöldségben, gyümölcsben megjelenhető, felhalmozódó emberi szervezetre káros, veszélyes anyagokat. Kijuttatásukat követően javul a talajszerkezet, aktívabb lesz a talajélet, növekedik a növények számára felvehető tápanyagtartalom.

A napjainkban nagyon népszerűvé vált pelletált, brikettált marhatrágya nem a komposztált marhatrágyával egyenértékű szerves trágya. Könnyű fajsúlyú, könnyen kiszórható szerves anyag. Egységnyi súlyra vetített tápanyag tartalma jóval kisebb, így jóval többet kell kijuttatni belőle, jóval drágábban. A nyers marhatrágya víztartalmának a felét hő segítségével elpárologtatják, darálják, majd nagy nyomással granulálják. A pelletált marhatrágyát étkezési céllal termesztett növényeknél nem javasolt hormon, antibiotikum, nehézfém tartalma miatt használni.

Florasca BIO komposztált szürke marhatrágya

Florasca BIO komposztált marhatrágya

A Semiramis kertközpontban forgalmazott komposztált marhatrágyák kiváló minőségűek és ár-érték arányúak.

Florasca BIO komposztált marhatrágya: Közel ötven esztendeje állítják elő a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban élő extenzív tartású szürke marha trágyájából 100 %-ban. Egyedülálló BIO minőség Európában. Sötét barna színű, szagtalan, morzsalékos anyag. Szárazanyag tartalma legalább 50%, szerves anyag tartalom legalább 25%. Nitrogéntartalom legalább 0,6%, foszfortartalom legalább 0,5%, kálium tartalom legalább 0,5%.

Felhasználható zöldség-dísznövény- szőlő-és gyümölcstermesztésben, dísznövények ültetésekor, fűmag vetésekor négyzetméterenként 4-5 kilogrammos mennyiségben. Útmutatóval feliratozott 20 és 40 literes zsákokban forgalmazzuk. Garantáltan a legjobb minőségű zsákos marhatrágya ma Magyarországon.

Florasca BIO termékek árjegyzéke.

Ismerje meg a kiváló hatású Cofuna baktérium trágyánkat!