Florasca BIO Cofuna trágya a talajjavító.

A Florasca termék család BIO Cofuna aktív talajéletet biztosító szerves trágyája a leggazdaságosabb és leghatékonyabb tápanyag utánpótlást biztosítja. A gyártási folyamata során az alapanyagokat /szőlőtörköly 82%, baromfi trágya 13%,  Biopost Bp III oltóanyag 5% / homogenizálják, majd 40-50 napig levegőtől elzárva erjesztik, fermentálják ellenőrzött hőmérsékleten. Ez idő alatt a hordozó anyag felületén elszaporodnak az értékes baktérium és gombatörzsek. Ennek eredményeként sötét barna, a nedves földhöz hasonló megjelenésű, enyhén ammónia szagú készítmény keletkezik. 

Egy gramm Cofuna akár 2 milliárd humuszképző mikroorganizmust juttat a talajba. Nitrogéntartalma legalább 1%, foszfortartalma legalább 0,5%, káliumtartalma legalább 0,5%. A Cofuna igazi értéke az élő és még regenerálható mikroorganizmusok nagy száma, amely kijuttatás után tovább szaporodik a termő talajban. Nitrifikáló, fehérjebontó, pektinbontó, cellulózbontó, ligninbontó baktériumok megnövelik a talaj tápanyag szolgáltató képességét. Gyorsabban lebomlanak a bedolgozott gyökér és szármaradványok, felvehetővé válnak a talajban levő tápanyagok, javul a talaj szerkezete.

Szabadföldi és növényházi kultúráknál, pázsit telepítésnél legalább 20 kilogrammot dolgozzunk be 100 négyzetméterenként az őszi-tavaszi munkák idején. Nem tartalmaz gyom magvakat más szerves trágyákkal szembe. Kisebb mennyiséget kell kijuttatni más anyagokkal szemben ezért nagyon gazdaságos. A gyökérzettel érintkezve nincsen perzselő hatással. Házikerti komposztálás során a növényi hulladékok közé keverve felére csökkenthetjük a felhasznált szerves anyagok lebomlás idejét, köbméterenként 15-20 kilogramm Cofunát keverjünk be és tartsuk nyirkosan az anyagot.

Florasca BIO Cofuna trágya

Florasca Bio Cofuna trágya

A Cofunát minden esetben be kell a talaj felszíne alá dolgozni. Felületi alkalmazásánál / pázsit, sziklakert, évelő ágyás / alapos beöntözés szükséges a mikroorganizmusok talajba juttatásának érdekében, vagy legalább 10 mm azonnali csapadékra. Műtrágyákkal nem keverhető, azonos időpontban nem juttatható ki. Tárolása hűvös környezetben, lezárt zsákokban történjen. Fagyra nem érzékeny, kiszáradástól óvjuk.

A Florasca BIO Cofuna aktív talajéletet biztosító szerves trágyája 40 literes polietilén zsákban kapható a Semiramis kertközpontban tavasztól őszig.

Florasca BIO termékek árjegyzéke.

Szeretné megismerni a Florasca BIO komposztált szürkemarha trágyát?