Florasca BIO Cofuna trágya a talajjavító.

A Florasca termék család BIO Cofuna aktív talajéletet biztosító szerves trágyája a leggazdaságosabb és leghatékonyabb tápanyag utánpótlást biztosítja. A gyártási folyamata során az alapanyagokat /szőlőtörköly 82%, baromfi trágya 13%, Biopost Bp III oltóanyag 5% / homogenizálják, majd 40-50 napig levegőtől elzárva erjesztik, fermentálják ellenőrzött hőmérsékleten. Ez idő alatt a hordozó anyag felületén elszaporodnak az értékes baktérium és gombatörzsek. Ennek eredményeként sötét barna, a nedves földhöz hasonló megjelenésű, növényi rostokat is tartalmazó, enyhén ammónia szagú készítmény keletkezik. Szerves anyag tartalma legalább 50%, enyhén lúgos kémhatású 7,5 pH körüli.

Egy gramm Cofuna akár 2 milliárd humuszképző mikroorganizmust juttat a talajba. Nitrogéntartalma legalább 1%, foszfortartalma legalább 0,5%, káliumtartalma legalább 0,5%. A Cofuna igazi értéke az élő és még regenerálható mikroorganizmusok nagy száma, amely kijuttatás után tovább szaporodik a termő talajban. Nitrifikáló, fehérjebontó, pektinbontó, cellulózbontó, ligninbontó baktériumok megnövelik a talaj tápanyag szolgáltató képességét. Gyorsabban lebomlanak a bedolgozott gyökér és szármaradványok, felvehetővé válnak a talajban levő tápanyagok, javul a talaj szerkezete. Az egyre dráguló nitrogéntartalmú műtrágyákat gazdaságosan helyettesíthetjük e kiváló Florasca Bio termékkel.

Nem tartalmaz gyom magvakat más szerves trágyákkal szembe. Kisebb mennyiséget kell kijuttatni más anyagokkal szemben ezért nagyon gazdaságos. A gyökérzettel érintkezve nincsen perzselő hatással.

Florasca BIO Cofuna trágya

Florasca Bio Cofuna trágya

A Cofunát minden esetben be kell a talaj felszíne alá dolgozni. Felületi alkalmazásánál / pázsit, sziklakert, évelő ágyás / alapos beöntözés szükséges a mikroorganizmusok talajba juttatásának érdekében, vagy legalább 10 mm azonnali csapadékra. Műtrágyákkal nem keverhető, azonos időpontban nem juttatható ki. Tárolása hűvös környezetben, lezárt zsákokban történjen. Fagyra nem érzékeny, kiszáradástól óvjuk.

A Florasca BIO Cofuna aktív talajéletet biztosító szerves trágyája 40 literes polietilén zsákban a legkedvezőbb áron kapható a Semiramis kertközpontban tavasztól őszig.

A Florasca vállalat kidolgozta a gazdaságos adagolás mennyiségét az egyes kijuttatási módoknak megfelelően:

100 kg Florasca Bio Cofuna trágya megfelel 3000 kg istállótrágya mennyiségének! Egész évben egyenletesen kijuttatható, nem égeti ki a növénykultúrát. Környezetkímélő, kedvezőbb szállítási költsége. Összetétele állandó, laboratóriumi ellenőrzése folyamatos. Talajba történő juttatása könnyű, idő és eszköztakarékos. Folyamatosan beszerezhető, nem szezonális. Nem tartalmaz antibiotikumokat, hormonokat, nehézfémsókat, emberi egészségre káros anyagokat.

Javasolt, rendszeres felhasználása:

Szőlőtelepítésnél, szőlő iskolánál 0,2-0,5 kg/négyzetméterenként kiszórva, bedolgozva, vagy az ültetőgödörbe bekeverve.

Termő szőlőültetvényben, gyümölcsösben, zöldség-és dísznövény kultúráknál 2 évente 0,2 kg/négyzetméterenként.

Biológiai kertészkedésnél, magas ágyásban 0,5 kg/négyzetméterenként.

Komposztálásnál a felső 30 cm-es réteg elhúzása után 100 literenként 2 kg mennyiséget adagolunk és beöntözzük a komposztot, hogy lemosódjon az alsóbb rétegekbe.

Cserje ültetésnél 0,5 kg, fák, nagyobb örökzöldeknél 5 kg a javasolt mennyiség az ültető gödör földjébe bedolgozva.

Fagyra nem érzékeny, kiszáradástól óvjuk tárolás során. A felületén található szürkés-fehéres penészképződés az élénk gomba és baktérium életet bizonyítja.