Fenyőkéreg.

Fenyőkéreg a környezet és növénybarát talajtakaró anyag.

A fenyőkéreg a fenyőfa törzsét fedő külső, elhalt része. A fa feldolgozása során lehántják, tisztítják, osztályozzák. Reprezentatív,  környezetbarát talajtakaró anyag. Sokoldalúan felhasználható, lehet növények mellé, gyermekjátszó eszközök alá, terráriumokba, kerti ösvényekre kiszórva. Ha agroszövetre kerül lassabban korhad el. Savanyú talajt kedvelő növények esetében közvetlenül szórjuk a talajra, így nem csak védi a talaj nedvességtartalmát, véd a túlzott hidegtől-melegtől, megakadályozza a gyommagvak kikelését, hanem bomlása, komposztálódása után javítja a talaj szerkezetét, tápanyagtartalmát, mérsékelten savanyítja azt. 

Kiszórás előtt a területet gyom mentesíteni szükséges az gyomnövényektől. Ha száraz a talaj célszerű elvégezni egy öntözést. A kiszórt fenyőkéreg vastagsága minimum 6-8 centiméter vastag legyen. Szeles helyre a nagyobb frakciójú kérget használjuk! 1-2 évente szükséges a felszínre vékonyabb rétegben pótlást kiszórni. 10 négyzetméteres terület  6 centiméteres takarására 10 darab 60 literes zsák szükséges.

Vörösfenyőkérget az állatok is jobban szeretik

Fenyőkéreg

Fenyőkéreg 60 liter

Fenyőkéreg

A vörösfenyő kéreg vöröses-lila színű, magas gyantatartalmú kéreg. 60 literes műanyag zsákokban forgalmazzuk nagy és közepes frakcióban.

Származási hely: Ausztria

Osztályozott kis frakciójú vörösfenyőkéreg 2250.-Ft/zsák

Osztályozott nagy frakciójú vörösfenyő kéreg  3000.-Ft/zsák.

Osztályozott közepes frakciójú vörösfenyő kéreg 2700.-Ft/zsák.

Osztályozott darált kis frakciójú vörösfenyő kéreg  3000.-Ft/zsák

Osztályozott közepes borovi fenyő kéreg 1920.-Ft/zsák

Talajjavító fenyőkéreg por 1600.-Ft/ zsák (80 literes)

A készletről kérjük vásárlás előtt érdeklődjön!

A kavics talajtakarás növénygyilkos!

Ismerje meg az agroszövet előnyeit!