Amit a műanyag virágcserepekről, virágtartókról egy kertészkedőnek illik tudni.

A terrakottaszínű virágcserepek látszólag egyforma minőségűek az áruházak, kertészeti árudák polcain. A valóságban viszont nagyon komoly eltérések vannak árban, minőségben, formában, tartósságban, élettartamban. Ennek egyik oka, hogy a műanyagipar hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedek alatt. Gyártanak korszerű anyagokból kiváló minőségű termékeket, de sokan vannak a kommersz termékek gyártói is. Vásárlás során a virágcserepeket célszerű a szájára fordítani és az alján megkeresni az adatokat. A minőségi termékeket gyártók minden fontos adatot megjelenítenek a virágtartóba préselve.

Stefanplast adatai

Olasz műanyagcserép feliratai

Márkanév, méretek/magasság-szélesség-térfogat/, anyaga és még az is mekkora alátét szükséges a cseréphez. A laikus vásárlók ezzel nem nagyon foglalkoznak “árérzékenyek”. Miközben azt hiszik, milyen jól sikerült akciósan vásárolni sokszor rossz döntést hoznak. Relative drágán vásárolnak “négyévszakos”, jó esetben három esztendő alatt kifakuló, elrepedő terméket. De ugyan így járnak az olcsó kerti bútort, redőnyt, kültéri lambériát, ablakot vásárlók is. Itt érhető tetten, hogy mennyivel más a kicsit drágább, de minőségi termékek tulajdonságai. Ezeknél meghatározó szempont a tartósság mellett a mechanikai ellenállás, az alkotó anyagok összetétele, szilárdsága, felületi fényessége, színtartóssága, keménysége és UV állósága.

Plasticotto adatai

Olasz műanyagcserép feliratai

Gyártási titok és költségnövelő az adalékanyagok aránya amellyel biztosítani tudják a kiválló minőséget a hosszú élettartamot. Nem jelenthet problémát kültéren a nagy hőmérsékleti ingadozás, a roncsoló UV sugárzás. Nincs kifakulás, rideggé válás. Leggyakrabban két műanyag típusból gyártanak virágcserepeket, virágtartókat. A 2 PE-HD nagysűrűségű polietilén, mely ellenáll a kémiai anyagoknak, megfelelő falvastagságnál szinte törhetetlen, hosszúéletű. 05 PP polipropilén, mely ellenáll a kémiai anyagoknak, magas olvadáspontú biztonságos műanyag.

I’Del Plasticotto olasz virágtartók 2021.évi árjegyzéke.